28 Kasım 2013

2013-2014 Sonbahar/Kış Trendleri: Makyaj


Sonbaharın yavaş yavaş bittiği şu günlerde makyaj yaparken kullandığımız tonlarda değişiyor. Genelde kış aylarında daha koyu tonlar tercih ediliyor haliyle. Ancak bu yıl biraz farklılıklar mevcut.  
Sezonun birçok defilesinde gözlemlenen iki ortak nokta kedi gözü makyajı ve geriye atılmış yüzü ön plana çıkaran saç modelleri. Aslında makyaj, saç modeliyle uyum sağladığı zaman anlam kazanıyor. Sıradan bir saçla harika bir makyaj bence asla bir bütün oluşturmaz. Bu sezon doğal makyaj ön planda. Makyajda patlayan sadece tek bir nokta olacak. Mesela ya göz makyajınız ya da rujunuz belirgin olacak. Abartıdan uzak ve sizi doğal göstermeli yapacağınız makyaj.
Gelelim bu sezonun makyaj  trendlerine: kedi gözü makyajı, dumanlı gözler; makyaj renkleri ise kırmızı,mürdüm, şeftali tonları, saçta kızıl gölgeler.
Bu yıl kedi gözü makyajı yaparken birkaç farklılık var. İlki sadece belirgin eyelinerdan ziyade bunu renkli farlarla bütünleştirmek. İşte bahsettiğim mürdüm tonları burada devreye giriyor. Böylece gözleriniz belirgin bir hale geliyor.  Diğer taraftan eyeliner kullanmadan açık ve koyu farınızla kontrast yaratarak bu şekli verebilirsiniz. Ayrıca bu sezon gri ve hafif ışıltı ön planda. Gece makyajında eyeliner üzerine gri tonlarında ve hafif simli bir far kullanmak doğru bir seçim olacaktır. Böylece bu yılın trendi hem kedi gözü hem de dumanlı bir hava yaratmış olacaksınız. Gri tonlarını daha az belirgin kullanarak gündüz makyajında da doğallığı yakalayabilirsiniz.



Turuncu ve şeftali far tonlarını da bu yıl fazlaca kullanılacak. 



Kırmızı ruj.. Bu sezonun favorisi. Çok hafif bir göz makyajı ve kıpkırmızı bir ruj yeterli olacaktır. Ayrıca bir diğer favori renk bordo da makyajınıza asil bir hava katacaktır.


Sevgiyle kalın..


0 yorum :

Yorum Gönder