27 Kasım 2013

Kışa Keyifli Girmek İçin 10 Öneri


Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Bu yüzden de günlük yaşantımızda bazı değişiklikler oluyor. Tercih ettiğimiz kıyafetler değişmekle birlikte tükettiğimiz besinler ve ruh halimizde değişikliklere uğruyor. Daha kalın kıyafetler giyiyor, havaların erken kararması ve bulutlu oluşuyla da ruhsal yönden biraz daha enerjimiz düşüyor.
Biz kadınlar ufacık şeylerden etkilenip hemen keyfimizi kaçırıyoruz. Aslında tam da bunu düzeltmek için daha doğrusu kışa hazırlanmak için yapılması gerekenler var.

1- Yürüyün
Havalar serinde olsa henüz kar yağmamışken bol bol yürüyün. Kısa ve tempolu yürüyüşler yaparak daha dirençli olabilirsiniz. Hafta içi iş dönüşü bir durak erken inip yürümek bile iyi gelecektir. Bunun dışında hafta sonları en az 1 saat mutlaka yürümeye çalışın. Kış aylarında kilo almak hareketsizlikten dolayı çok daha kolaydır. 






2- Sağlıklı beslenin
Kışın kalın kazaklarla kiloları saklamak kolay olduğundan yemek yerken çok daha dikkatli olunmalıdır. Özellikle spor yapmaya devam ediyorsanız karşılığını alabilmeniz için  yedikleriniz çok daha önemlidir. Aslında zayıflamak için değil bunu bir yaşam tarzı haline getirmelisiniz. Kış aylarında C vitamini almak önem taşıdığından meyveler bolca tüketilmelidir. Ancak burda dikkat edilmesi gereken nokta şeker oranı yüksek olduğundan aşırıya kaçmamaktır. 



3- Cilt bakımınızı ihmal etmeyin
Hani bir slogan var ya ''En değerli giysiniz, cildiniz'' diye gerçekten de öyle. Cilt bakımı demek bütün vücudun bakımı demek. Tabiki kış aylarında yüz ve el bakımı soğuk havaya daha çok maruz kalsa da, özellikle duş sonrası bakım yağlarıyla vücut nemlendirilmelidir. Bakımlı olmak kişinin özgüvenini de arttıracağından mutlaka kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. 





4- Saç bakımınızı ihmal etmeyin
Saçlarımız bizim her durumumuzdan etkilenir. Stresliysek, demir ve çinko eksikliğimiz varsa, sık sık seyahat ediyorsak ya da hormonal düzensizlikler varsa mutlaka olması gerekenden daha fazla dökülür. Ama kendimizi iyi hissediyorsak ve sağlıklı besleniyorsak da eski sağlığına geri döner. Saçlar içi ve dış etkenlere bağlı dökülebilir. Dışarıdan yapabileceğimiz takviyeler: doğru şampuan ve saç bakım yağları-serumu kullanmak olabilir. 



5- Su tüketin
Susuz bir yaşam olmaz. Havaların soğuması su tüketimini azaltacağından yanınıza cam şişeyle su alın. Hem böylece ne kadar içtiğinizi görebilirsiniz. Susuzluk acıkma hissiyle zaman zaman karışacağından bu gibi durumlarda önce bir bardak su için. Eğer 15 dk sonra aç olduğunuzu hissederseniz bir şeyler tüketin.






6- Kendinizi dinleyin
Kendinize zaman ayırmaya çalışın. İş yerinde bile olsanız 5 dk herşeyden uzaklaşın. Tek başınıza geçirebileceğiniz sessizlik içinde zaman dilimleri yaratmaya çalışın. İnanın bu sizi stresten ve depresyondan uzak tutacaktır.










7-Kış modasını takip edin
Alışveriş yapmayı ve güzel giyinmeyi kim istemez. Ama öncelik doğru ve hesaplı alışveriş yapmaktan geçer.Gerekirse indirimleri bekleyin. Trendleri takip edin. Böylece kış modasından uzak kalmamış olursunuz.  Ama size neyin yakışacağına siz karar verin. Güzel ve bakımlı görünmek sizi mutlu edecektir.







8- Kitap okuyun
Okumanın önemini herkes biliyor. Dergi, gazete, roman ya da farklı eserler ne bulursanız okuyun. Okuma esnasında elinizdekine odaklanacağınızdan sizi bir süre endişelerinizden uzak tutacaktır. Teknoloji güzel bir şey ama ölçülü kullanmakta fayda var. Bütün gün bilgisayar başında aralarda telefondan takip ederek sürekli bir manyetik alan içinde kalıyoruz. Bunlardan zaman zaman uzaklaşmak iyi gelecektir.




9- Ailenizle zaman geçirin
Aile huzurdur. Ailece yapılan aktiviteler hem eğlenceli hem dinlendirici olacaktır. Beraber yapılan kahvaltılar, içilen kahveler ve uzun sohbetler size iyi gelecektir. Hem ilişkilerinizi de kuvvetlendirecektir.









10- Sokakta hayat var
Dışarı çıkın, gezin, seyahat edin. Kitabınızı evde değil sahil kenarında okuyun. Kahvaltınızı dışarıda yapın. Tiyatroya, sinemaya veya konsere gidin. Farklı bir dil öğrenin. Ufkunuzu genişletin. Hem kişisel gelişiminize katkıda bulunun hem de stresten uzak olun. 







Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder