23 Kasım 2013

Bir Gün Kendiniz için Yaşayın



Hayatta Bir Gün Kendiniz için Yaşayın!! Hafta sonu evde olanlar Cumartesi sizin gününüz olsun. Yaşasın 23 Kasım.. Eee şimdi ben ne yapacağım diyenler vardır aranızda. Aslında gün sonunda kendiniz için yaptığınız şeylerle o kadar mutlu olacaksınız ki.. Bana güvenin! 

Öncelikle neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Arkadaş grubunuzla yapacağınız bir etkinlik mi yoksa yalnız kalmak mi size iyi gelecek?

Sizler için birkaç önerim var : Alarmınızı saat 09:00a kurun. Erken mi? Hayır. Unutmayın bu sizin gününüz, dolu dolu yaşamanız gerekecek. Kiminle mutlu oluyorsanız bugünü onunla geçirin. Aileniz ya da arkadaşlarınız.. Dışarı çıkın temiz hava alın bol bol oksijen ve egzersiz iyi gelecektir. Bir saat yürüyün sonrasında güzeeelce bir kahvaltı. Evde ya da dışarıda kahvaltı keyfi. Öğle saatleri en sevdiğiniz müzikleri dinleyin açın sesini sonuna kadar eşlik edin ya da okumakta olduğunuz bir kitap varsa devam edin. Buraya kadar evdeyseniz sonrasında ne yapıyoruz? Sadece kendimiz için en sevdiğimiz kıyafetlerimizi giyip kendimizi atıyoruz dışarıya Peki nereye? Bu sizin zevkinize ve yaşadığınız yere bağlı olmakla birlikte olası yapılabilecek en basit şeyler: sinemaya gidilebilir, daha önce hiç gitmediğiniz bir mekanın kahvesi denenebilir, sergiye gidilebilir ki ben bayılırım, akşam için canlı performans mekanları tercih edilebilir. Dansa meraklıysanız salsa gecesine katılın. Seçim size ait. Tarzınız ve olanaklarınız ölçüsünde canınız ne istiyorsa..
Hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız barınakları ziyaret edin. Havalar soğuyor evinizin, bahçenizin önüne bir kaba su koymayı unutmayın. Bu size huzur verecektir. Gidin bir çiçek tohumu ve saksı alın. Toprakla uğraşmak enerjinizi alacaktır. Düzenli bakın, sulayın insanın hayatta küçükte olsa bir amacı olmalı. 
Daha önce bilgi sahibi olmadığınız bir konuda araştırma yapın. Öğrenin ve bunu çevrenizle paylaşın. 
Kendinize hediye alın. Ötesi mi var bunun? Şımartın kendinizi.
Telefon edin uzun süredir görmediğiniz bir yakınınıza sesinden yüzündeki gülümsemeyi anlamak sizi daha çok mutlu edecek. 
Cupcake yapın ve afiyetle yiyin, yedirin sevdiklerinize.

Ben yazarken mutlu oldum yaparken de siz mutlu olun. Bir günde olsa endişelerimizden sıyrılıp mutlu olmaya çalışmak hakkımız değil mi? :) Sonrada klişe ama komik bir söz vardır ya ''Bugün kendin için ne yaptın?'' işte artık bu soruya vereceğiniz bir cevap var.


Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder