30 Kasım 2013

Diziler Modaya Yön Veriyor


Biliyoruz ki herkes bir şekilde yerli-yabancı dizileri takip ediyor. Zaten televizyon izleme oranının kitap okuma oranından kat kat fazla olduğu bir ülkede yaşadığımızı düşünürsek artık bu durumu normal karşılıyoruz. Bu başlı başına kültürel bakımdan sorun, ancak bu durumun olumlu bir yanı var o da moda dünyasının hareketlenmesini sağlıyor.
Şöyle ki dizi oyuncularının giydiği kıyafetlerden, aksesuarlarından tutunda ev eşyalarına kadar her bir parça izleyenlerin ilgisini çekiyor. Araştırılıyor ve satın alınıyor. Bu durum marka dünyası için bulunmaz bir nimet. Hem kendi reklamlarını yapmış oluyorlar hem de yapımcıların masrafını azaltmış oluyorlar. Aslında buna bir nevi sponsorluk da denebilir.
Yabancısından uyarlanan bir çok dizi de oldukça sıkı bir izleyiciye sahip. Umutsuz Ev Kadınları, Galip Derviş ve İntikam gibi.. Özellikle biz kadınlar dizilerde beğendiğimiz karakterlerin giyim tarzına dikkat ederiz. Sonra internet başında hangi markaya ya da tasarımcıya ait olduğunu bulur ve bizim olmasını bir şekilde sağlarız. Piyasanın en iyi tarafı ise artık her bütçeye uygun kalitede ürün bulunabilmesi. Zaten online alışveriş hayatımızın bir parçası olduğu için biz kadınlar için her şey kolay.

Aslında geçmişten günümüze stil anlamında akılda kalıcı diziler saymak gerekirse: Dallas, Damages, Pride and Prejudice, Mad Men, Gossip Girl, Girls, Game of Thrones...ve daha fazlası. 

Eskilerden biraz bahsetmek gerekirse Dallas 80'li yılların en stil sahibi dizisiydi.


Sex And The City'i atlamak mümkün değil. Sarah Jessica Parker ve Cynthia Nixon'a ödül getiren bu dizi kariyer sahibi kadınların ilişkileri üzerine olsa da bu o kadınların modayı da etkilemelerine engel olmadı.


Türk yapımı dizilerden son dönem dizilerinden Medcezir inanılmaz bir izleyiciye sahip. Çok sıkı takipçileri var. Bu kadar ilgi görmesinin sebebi genç oyuncuların fazla olması ve onlarında kendi tarzlarının olmasıdır. Serenay Sarıkaya daha önceden kendisini hiç sevmediğim ama bu dizide beğenmeye başladığım bir oyuncu. Mine Tugay her zaman sempatik gelmesine rağmen zaman geçtikçe güzelleşen bir kadın. Bir de Hazar Ergüçlü dizideki halinden saçının boyuna kadar çok beğeniyorum.


İntikam dizisi de modaseverler tarafından aynı şekilde takip ediliyor. Beren Saat ve Arzu Gamze Kılınç'ın bu anlamda etkisi eminim fazladır. Ayrıca hakkını yiyemeyeceğimiz bir isim Engin Hepileri'de tam bir ikon bence.


Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder