6 Mart 2014

2014 İlkbahar-Yaz Makyaj Trendleri: Pastel Tonlar

Pastel renkler özellikle 2013 Kış sezonundan bu yana hayatımızda.. Özellikle oversized kabanlar teddy bear kaban trendlerine dönüşünce pastel tonların hakimiyeti arttı. Devamında elbise ve ayakkabı gibi giyim parçalarıyla hakimiyetini sürdüren pamuk şekeri pembeleri, bebek mavileri şimdi de 2014 İlkbahar-Yaz makyajını etkisi altına alıyor.
2014 İlkbahar-Yaz makyaj trendinin başında gelen sıcacık ve doğal pastel tonları makyajlarda büyük bir değişiklik yaratacağına inanıyorum. Çoğunuz gibi bende dumanlı bakışları kırmızı rujları sevsem de pastel tonlarda makyaj uygulamaları; uzun zamandır klasik çizgide devam eden makyaj algısına yeni bir boyut kazandıracak. Aslında pastel tonlarda yapacağınız bir makyaj sizi tüm idare edebilir. Ayrıca ofis stilinizde ya da arkadaşlarınızla dışarı çıkarken bile rahatlıkla kullanabilmeniz mümkün. 2014 İlkbahar-Yaz makyaj trendlerinde de devam edecek olan doğallık temasına oldukça uygun. Çünkü pastel tonlar insanlarda sadelik ve saflık algısı yarattığından sizinde doğal bir görüntü çizmenizi sağlayacaktır.

Pastel tonlarda makyaj yaparken pembe, mavi, yeşil, sarı, turuncu, orkide moru ve ekru gibi birçok renkten faydalanabilirsiniz. Sezonun trend rengi turuncunun pastel tonları ve her yıl olduğu gibi renk otoritesi Pantone tarafından belirlen 2014 yılının rengi parlak orkide morunu tercihleriniz arasına alabilirsiniz. Pastel tonlar renklerin tonu itibariyle aynı zamanda baharı çağrıştırdığından yüzünüzde taze bir görünüm sağlamış olacaksınız. Pastel tonlarda yapılan bir makyaj aslında bahar makyajı olarak da nitelendirilebilir.


Makyaj uygulamalarının başında kesinlikle cilt temizliğinize dikkat etmelisiniz. Temiz bir cildin ardından uygun bir fondöten uygulayarak cildinize pürüzsüz bir görünüm sağladıktan sonra far ve allık gibi diğer uygulamalara geçebilirsiniz. Pastel tonları makyajınızda kullanırken bir önemli nokta daha var: Ten renginiz. Aslında pastel tonlar öyle kullanışlı ki; pastel tonlardaki farınızı uygulama yoğunluğunu ten renginize göre ayarlayabilirsiniz. Açık tenliyseniz hafif bir uygulama yeterli olacaktır. Gece makyajınızda ise daha yoğun kullanarak belirgin hale getirebilirsiniz. Esmerseniz pastel tonlardaki farınızın ardından ince bir eyeliner uygulamasıyla istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz. 

Pastel tonlarda makyaj yaparken bir önerimde kirpiklerinizde yoğun uygulamalardan kaçının. Siyah renkte hafif bir maskaranın yeterli olacağını düşünüyorum. Allık uygularken yine çok belirgin olmasın. Turuncu ve pembe tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu önerilerle 2014 İlkbahar-Yaz makyaj trendini yakalayabilirsiniz. 
Pastel tonlarda makyaj bana hep eskileri hatırlatıyor. Bu renkleri vintage bir hava yarattığından daha çok seviyorum!


Fotoğraflar: FashionTotalbeautyCatalogfash

Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder