10 Mart 2014

2014 İlkbahar-Yaz Renk Trendleri


Bu sene doğru düzgün kar göremeden bir baktım ki Mart ayına gelmişiz. Hal böyle olunca hem ruh halimizi hem de gardrobumuzu bahar aylarına hazırlamanın vakti geldi. Moda haftalarından, defilelerden, tasarımlardan anlaşıldığı üzere 2014 İlkbahar-Yaz renk trendleri şahane!
Renkler hayatımızda önemli bir yer tutar. Ruh halimizi en iyi yansıtan şey şüphesiz dışarı çıkarken seçtiğimiz kıyafetlerin rengidir. Bu bakımdan renkler benim için çok önemli. Bu yazımda hem bizi bekleyen renk trendlerinden hem de bu renklerin anlamlarından bahsedeceğim.
''Rengin trendi mi olur? Sezona göre renk zevkimi değiştiremem'' diye düşünenler varsa bu sene bir değişiklik yapın. 2014 Yaz'ında gardrobunuz ışıldasın! 2014 İlkbahar-Yaz renk trendleri ağırlıklı olarak parlak tonlardan ve pastel tonlardan oluşuyor. Ben parlak tonlar kullanamam diyorsanız 2014 Yaz'ında pastel tonları tercih ederek stilinize daha yumuşak bir hava katın. 2013 Kış sezonundan bu yana sürekli yükselen renk trendi pastel tonlar bahar ve yaz aylarında zirveye ulaşacak. Daha önce 2014 İlkbahar-Yaz makyaj trendlerinde pastel tonların hakimiyetinden bahsetmiştim. Önümüzdeki sezon sadece makyajda değil giyim parçalarında pastel tonlarına sık sık rastlayacağız. Kısacası 2014 Yaz'ındaki renkler Güneş gibi sıcacık! Bu sene gardrobunuza bu renkleri eklemeden önce saç renginizi, göz rengini ten renginizi ve genel stilinizi dikkate alın. Belki de daha önce hiç kullanmadığınız bir renk seçeceksiniz. Bu yüzden fiziksel görünümüzün çok dışında bir seçim yapmak sizi kötü gösterebilir. 
Hiç kuşkusuz 2014 İlkbahar-Yaz renk trendlerinin başında gelen renk turuncu. Bu yılın parlak renklerinin en iddialı temsilcisi. Kıyafetlerden makyaja kadar bu sezonun hakimi. Turuncu enerjiyi, neşeyi, dışa dönüklüğü ve gösterişi temsil eder. Bu özelliğini kırmızıya yakınlığından almış olsa gerek. Turuncu renkler bulunduğu ortama canlılık katar. Benim önerim mavi ya da yeşille tamamlanmasıdır. Benim gibi turuncuyla aranız çok iyi değilse aksesuarlarınızda kullanabilir ya da evinizde turuncu küçük objelere yer verebilirsiniz. Turuncuyu bu yıl düğün hazırlıklarında olanlar süslemelerde ve detaylarda fazlasıyla yer verebilirsiniz.

2014 yılının renginin Pantone tarafından parlak orkide moru olarak açıklandığını duyurmuştum. Bu rengi defilelerde fazlasıyla gördük. Aslında 2014 İlkbahar-Yaz renk trendleri için sadece parlak orkide morundan bahsetmek yerine mor ve tonları demek daha doğru olur. En az turuncu kadar 2014 Yaz makyajının ana renklerinden olan mor, giyim parçalarını da etkisi altına almış durumda. Mor asaleti, lüksü ve zenginliği simgeler. Ayrıca parlak orkide rengini ev dekorasyonunda kullanmanızı önerim. Evinize yüksek bir enerji katacaktır. Daha açık lila tonlarıyla daha sakin bir hava yakalayabilirsiniz. Genel olarak morun tamamlayıcısının sarı olduğunu söyleyebilirim. 


2014 İlkbahar-Yaz renk trendlerinin en önemli renklerinden birisi de pembe. Genel olarak kız çocuklarıyla özdeşleştirilen bu renk canlılık verdiği kadar huzurlu bir hava yaratır. Pembenin neredeyse her tonu gardrobunuzda yerini alabilir.  

Özgürlüğü, huzuru ve sonsuzluğu simgeleyen mavi ve lacivertin her tonunu 2014 İlkbahar-Yaz sezonunda göreceğiz. Mavilerin mavilerle giyileceği bu sezonda turuncuyla da tamamlayabilirsiniz. Karşınızda kobalt mavi! Bu sezonun vazgeçilmez rengi her alanda karşımıza çıkacak. Buz mavisi de sezonun trend renkleri arasında.


İşte sıcacık bir renk: Sarı! Sıcak renkler arasında en hafif ancak kozmik gücü en yüksek olan renktir. Mor renkle güzel bir uyumu vardır. Parlak kanarya sarısı bu sezonun favorileri arasında.

Benim en sevdiğim canlılığın ve dinamizmin rengi kırmızı bu sene daha bir canlı. Her sene ayrı bir tonuyla karşımıza çıkan kırmızı 2014 İlkbahar-Yaz sezonunda parlak biber kırmızısı tonu reveçta. Turuncuya yakın tonlarını da rahatlıkla kullanabilirsiniz. 



2014 İlkbahar-Yaz renk trendlerine takılcak olan diğer renklere de göz atalım. Nude rengi bu sezon yükselişte. Ten rengi ve tonlarını barındıran bu renkte stilettolar eminim gözünüzden kaçmamıştır. Bunun yanı sıra siyah ve beyaz 2014 İlkbahar-Yaz renklerinden. Böylece monokrom trendinin devamını yaz aylarında da göreceğiz. Geçen yaz sezonunda parlak zümrüt ve mint yeşili yerini orjinal adı ''hemlock'' olan baldıran otu ve lületaşı yeşiline bırakıyor. Bir diğer trend rengimiz ise altın. 2014 Ocak ayından bu yana sokak modası dahil etkisi altında olduğumuz metalik trendi 2014 Yaz aylarında da devam edecek. 



Sevgiyle kalın.. 

0 yorum :

Yorum Gönder