18 Mart 2014

Trend: Zincirli Botlar


Zincirler, çanta ve aksesuarlardan sonra ayakkabılara geldi. Chanel ve Givenchy ile başlayan zincirli bot trendi adeta 2014 Kış sezonuna damgasını vurdu. 
Havaların dengesizliği gardropların dengesini bozdu. Ne giyeceğimizi şaşırdığımız şu günlerde zincirli botlar bence her hava koşuluna uygun. Her ne kadar bot olsa da zincirli botlar görünümleri itibariyle birçok modele göre daha zarif durduğundan havalar güneşli de olsa yadırganacak bir görüntü yaratmıyor. Ayakkabı ile bot arasında gidip trendler genelde sezonun parçaları arasında oluyordu. Dozunda kullanılan zincirli botların özellikle topuk boyunun kısa olanlarını seviyorum. Zaten zincirli oluşundan dolayı farklı bir stil sağlayan zincirli botların topuklarının yüksek olması bana abartı geliyor. Zincirli botlarda favori rengim mat siyah. Kahverengi ya da parlak renklerde olanlarını pek sevemedim. 



Zincirli botlar asi ve şık bir havası katıyor. Zincir sayısı da bence giyen kişinin stilini belirliyor. Chanel bol zincirli Givenchy ise tek zincirden oluşan bot modellerine yer verdi. Aslında birçok markanın oldukça fazla zincirli bot alternatifleri var. Sadeliği seven ben yine tek zincirden yanayım. Zincirden ziyade ayakkabılara bileklik takılmış gibi duran modelleri de fazlaca. 


Aslında yüksek maliyetli bu botlara sahip olmak çok zor değil. Zincirli botlarınızı kendinizde yapabilirsiniz. Aksesuar mağazalarından satın alacağınız zincirlerinizi botlarla birleştirmek için bir ayakkabı ustasını ziyaret edebilirsiniz :) Bir diğer önerimde küçük kemer tarzında aksesuarları ayakkabınızın bilek kısmında kullanabilirsiniz.


Sizin için seçtiğim zincirli bot modelleriyle yapılan kombinler..





Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder