6 Aralık 2013

2013-2014 Sonbahar/Kış Trendleri: Diz Üstü Çizmeler!


Bu sezon Thigh- High Boots adı verilen Diz Üstü Çizmeler  kışın trendleri arasında. Yalnız önceki trendlerden farklı olarak diz üstünü aşan çizmelerin boyu biraz daha uzun. Böylece daha seksi ve vamp bir hava yaratmakta.
Diz üstü çizme tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Kısa boylu kadınlara  ilk önerim çizmenizin bacaklarınızı sarması. Ayrıca elbise ya da etekle kombinleyecekseniz çizmenizin üzerini mutlaka geçmeli. Minilerle diz üstü çizme kombini yapmak sizi olduğunuzdan daha kısa gösterir. Kısa bir etek ve bol çizme kötü bir görüntü yaratır. Bacak boyu kısa olduğundan ayrıca diz üstü çizmelerinizle dar bir pantolon bacak boyunuzun daha uzun görünmesini sağlar. Bu tarz çizmeler bacakları kalın olan kadınlar içinde aynı dikkatle kombinlenmesi gerekir. Zaten yapılacak en iyi kombin taytlar ya da skinny jean veya deri pantolon seçimleridir.


Uzun boylu kadınlar diz üstü çizme seçimlerinde daha özgür davranabilirler. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta bu tarz çizmeler yeterince iddialı olduğundan kombinlenecek parçalarda aşırıya kaçılmaması. Şöyle ki , çizmenizin üzerine giyeceğiniz uzun salaş bir kazak ve gömlek yeterli olacaktır. Kombinlerde birden fazla parçanın göze çarpması kötü bir hava yaratır. 


Bahsettiğim gibi bu yıl ki diz üstü çizme boyları daha uzun olduğundan kombin yaparken daha dikkatli olunmalı ve fazla da abartılmamalı.. Ayrıca bu yıl siyahın yanında beyaz  ve kahve tonlarıda oldukça fazla. Ancak önerim siyahtan şaşmamak. Benim gibi rahat giyinmeyi seviyorsanız topuksuz modellerini de tercih edebilirsiniz :)

Sevgiyle kalın..


0 yorum :

Yorum Gönder