26 Aralık 2013

Yılbaşı Sofrası Süsleme Önerileri


Yılbaşı gecesini evde sevdiklerinizle geçirmeyi planlıyorsanız ve ev sahibi sizseniz çok şanslısınız. Muhteşem detaylarla harika sofralar hazırlayıp herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.
Sofra hazırlamak kolay gibi görünse de özel günlerde özel sofra süslemeleri mutlaka yapılmalıdır. Bu özel gece yepyeni bir yıla hazırlık ve adım atmanın heyecanının yansıtıldığı gecedir. Bu heyecanı hem kıyafetimize hem de soframıza yansıtırız. 
Maddi açıdan külfetli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. En ucuza soframı nasıl süslerim? diye düşünüyor olabilirsiniz.
Önerilerim: Doğal nesneler kullanın. Çıkın dışarı her yerde çam ağaçları var, toplayın bir kaç parça sofranıza koyup etrafını mumlarla süsleyin. Bu bile o gece için farklılık yaratmaya yetecektir. Herkesin evinde kurdelalar vardır. Bu kurdelaları kullanarak peçetelerinizi bağlayın. Aynı şekilde kadehlerinizde de bunlardan faydalanabilirsiniz.  

Renginizi belirleyin!
Yılbaşı gecesinin rengi kırmızıdır. Ama bu sofrayı kırmızıya boğmak anlamına gelmez. Genel görüntü kırmızı, dore, lame, siyah, yeşil ya da beyaz gibi birçok detayı barındırmalıdır. Aslında bu detaylar kırmızının tamamlayıcı tonlarıdır. Renklerin kullanım yoğunluğu tamamen size kalmış bir şeydir. Benim önerim göz yormadan uyum içerisinde kullanmanızdır. 

Farklı objelerle tamamlayın!
Masanızın görsellerini yılbaşı temalı geyik figürleri, mumlar, küçük yapay kar taneleri, pullar ve en önemlisi şık bir saat size gece yarısı olduğunda haber verebilecek.  

Yer bildirimi yapın!
Masanızda kullanmanız gereken detaylardan birisi de kişiye özel kartlar. Konuklarınızı masaya davet ettiğinizde herkesin yeri önceden belirlenmiş olursa hem konuklarınız için bir kolaylık olmuş olur hem de şık bir hareket sergilemiş olursunuz.

Menü kartları kullanın!
Tabakların önünde ayrı ayrı bulunması konuklarınızın çok hoşuna gidecektir.

Fotoğraflar: Homedit, Fancycribs

Yeni yılda tüm dilekleriniz gerçek olsun..

Sevgiyle kalın..


Yılbaşı gecesi için ilgili yazılar:


0 yorum :

Yorum Gönder