20 Aralık 2013

Kendin Yap: Yılbaşı Kurabiyeleri


Yeni yılı evde kutlayacaksınız mükemmel detaylarla size özel yeni yıl konsepti hazırlayabilirsiniz. Daha önce sevdikleriniz için küçük hediyeler hazırlayıp sunabileceğiniz yeni yıl hediye kese yapımını anlatmıştım. Bu yazımda ise vazgeçilmez yılbaşı kurabiyelerinin yapımından bahsedeceğim.
Öncelikle bu özel günün asıl kurabiyesi Zencefil Adam Kurabiyesidir. Ama çam ağacı ya da kar tanesi şeklinde kurabiyeler de oldukça güzel görünüyorlar. Kurabiye yapımı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir şey. 

Önerilerim: Kolaylık açısından kurabiyelerinizi yaptıktan sonra süslemeler için önerebileceğim şey Dr.Oetker'in artık her markette olan dekor süslemelerini kullanmanız. Aynı şekilde süsleme glazürlerinden de faydalanabilirsiniz. Eğer bu tarz bir malzeme kullanmak istemiyorsanız sadece pudra şekeriyle kullanabilirsiniz. Bu işin en zevkli kısmı sunuma hazırlama. Hazırladığınız kurabiyelerin sunumunda kurabiye poşetleri kullanıp renkli kurdelalarla bağlayabilirsiniz. Bu görsel açıdan harika olacaktır.

Yılbaşı Zencefil Adam Kurabiyesi

Malzemeler: 
175 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığının ucu ile toz karanfil

Yapılışı:

  1. Şeker ve tereyağı tamamen bulamaç gibi oluncaya kadar önce düşük sonra yüksek devirde karıştırın.
  2. Bulamaç kıvamına gelen tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Karışımı spatula yardımıyla yoğurma kabına alın. Elediğiniz unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  4. Hamur toplanıp kaptan ayrıldığında top haline getirin ve ortadan 2 parçaya bölerek fotoğraftaki streçleyerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletin.
  5. Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru unladığınız tezgaha alın. (hamurun üzerine streç örtmeniz açmanızı kolaylaştıracaktır)
  6. Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2′şer cm aralıklarla dizin.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.
  8. Fırından aldığınız kurabiyeler soğuyuncaya kadar bekleyin ve servis tabağına alın.

Kaynak:MutfakSırları

Farklı şekillerde yılbaşı kurabiyesi:


Malzemeler:
2 Adet Yumurta
2 adet yumurta
250 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için beyaz çikolata


Yapılışı:

  1. Margarin ve pudra şekerini karıştırarak krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurmaya devam edin.
  3. Ardından yavaş yavaş ve eleyerek unu ekleyin, elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edeceksiniz.
  4. Daha sonra tüm sıvıları (yumurta ve sıvı yağ) bu karışımın içine katın.
  5. Tekrar yoğurduktan sonra hamuru açın.
  6. Yılbaşına özel (ağaç, kar vb.) kalıplarla şekil verin.
  7. Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyun ve hazırlayıp, şekil verdiğiniz hamurları üzerine dizin.
  8. 180 derecelik fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Erittiğiniz beyaz çikolatayla resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.

Kaynak:HürriyetAile

Fotoğraflar: foodswallpaper, goodtaste

Yeni yılda tüm dilekleriniz gerçek olsun..

Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder