22 Ocak 2014

Trend: Brogue Ayakkabı


Sezonun trendi ve maskülen tarzın tamamlayıcı ayakkabısı: Brogue. Köken olarak İrlanda ve İskoçya'da başlayıp tüm dünyaya yayılan birkaç parçanın birleşmesinden oluşan ayakkabılardır. 

Unisex kullanılabilen bu ayakkabılan maskülen şıklığın önemli parçaları arasındadır. Aslında Oxford tarzı ayakkabılar uzun süredir hayatımızda. Genel anlamda herkesin rahatlıkla kullanabileceği türden. Ancak Brogue'lar keskin çizgilere sahip. Kısacası tarzı olan bir ayakkabı. Aynı zamanda erkek ayakkabısı havası olduğundan herkesin cesurca giyebileceği ve kendine yakıştırabileceği bir parça değil. Bu yüzden benim fikrim yakışıyorsa giyin. Sırf giymek için giymiş olmayın! 

Brogue yakkabılar için kombin önerileri: Brogue ayakkabı giydiğinizde yaptığınız kombinler çok önemli. Aslına bakarsanız ayakkabınıza göre tarzınızı belirlemeniz gerekiyor. Şık giyinmeyi sevenler elbiseyle kullanırken, daha spor bir tarzı olanlar sezonun trendi kısa pantolonları seçebilirler. Celine Gold Broguesları bu maskülen havaya feminen bir tarz getirmiş , çok da güzel olmuş. Ayrıca topuklu Brougeslar özellikle ofis şıklığı için kullanılan parçalar arasında.
Brogueların çok fazla alternatifleri var: Oxfordlara , botlara sneakerlara uyarlanmış halleri gibi.. Christian Louboutin, Zara ve Asos gibi birçok markanın Brogueları mevcut. Şunu da belirtmeliyimki Dogo Broguelar bir harika, tasarımcılarının ellerine sağlık :)
Bu ayakkabılar unisex ve erkekler için zamansız bir parça olduğundan kombinlerde beyleri de unutmadım..














Fotoğraflar(birkaçı): Dressmeblog.me

Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder