8 Ocak 2014

Trend: Kısa Pantolonlar

Havaların soğumasıyla beraber genelde pantolonları tercih eder olduk. Kış ayları için ideal olan bu kumaş, denim vb. pantolonların bu sezon paça boyları kısaldı.
Cropped trousers olarak bilinen Kısa pantolonlar 2014 Kış sezonuna damgasını vurdu.Aslında 2012-2013 sezonu için hazırlanan ve dev markaların defilesinde yer alan bu pantolonlar biraz gecikmeli de olsa artık trend. Yalnız bunun kadınlardan önce erkeklerde moda olması da ayrı bir konu. Özellikle tv şovlarında  erkeklerin üzerinde fazlasıyla gördük ve görmeye de devam ediyoruz! Bu tarz pantolonlar bir bakıma maskülen çizgiler de taşımanızı sağlayacak. Uzun süredir gözlemlediğim bu trend aslında kombinlenmesi kolay parçalardan oluşuyor. Yine de bir trend faciası yaratmamak adına dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.
Kombin yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Pantolonlarınızı satın alırken öncelikle vücut tipinizi iyi bilmelisiniz. Zayıfsanız genel anlamda sıkıntı yok. Bacaklarınız çok inceyse vücudunuzu saran (skinny) modellerden ziyade biraz daha bol kesim olanları tercih etmelisiniz. Özellikle basenliyseniz yüksek bel olanları tercih etmelisiniz. Bu kalçalarınızı toparlayacağı için kötü bir görünümü önleyecektir. Zaten şu sıralar yüksek bel pantolon kullanmak daha trend. Kısa boyluysanız bu tarz pantolonla sakın! bilekten bağlı ayakkabılar tercih etmeyin. Yoksa olduğunuzdan daha kısa gözükebilirsiniz. 










İş yerinde gömlek-blazer ceket sizi oldukça şık gösterecektir. Kısa paça pantolonlar için ayakkabı olarak ilk önerim yine sezonun en şık parçası stilettolar. Kesinlikle harika duruyor. Topuklu sevmiyorsanız oxford ayakkabı ya da soğuk havalarda kullanabileceğiniz babetleriniz olabilir. 











Günlük kullanacaksanız örgü kazaklarla (oversized kazaklarda olabilir) ve kısa botlarla hoş bir stil yakalayabilirsiniz.






Fotoğraflar: AsosRoman , Mango

Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder