3 Ocak 2014

Trend: Sneaker



Bu sezonun trendi Sneaker'lardan vazgeçemiyoruz.. Havalar gayet soğuk ama yağmur veya kar yağmadığından sanırım henüz çizme ve botlara yeterince adapte olamadık. 

Öncelikle Wikipedia kaynaklı şu açıklamayı yazmayı isterim: Sneaker İngilizce dilinde spor ayakkabısına verilen lakaptır. 'İngilizcede Trainer de denmekte' Sneaker'lar normal ayakkabıdan farklıdır. Spor yapmak için üretilmiş olan bu ayakkabılar için Türkçe'de Pabuç sözcüğü kullanılıyor.



Sneakerlar özellikle sokak modasının olmazsa olmaz bir parçası haline geldi. Her ne kadar günlük giyimde tercih edilseler de işe giderken kumaş pantolon altına giymiş olanları görebilmek de mümkün! Topuklularından ödün vermek istemeyen kadınlar ise genelde platform sneakerları tercih etmektedir. Kişisel görüşüm iş ortamında tercih edilmemesidir. Çünkü dış görünüşü klasik çizginin dışında. Peki diğer spor ayakkabılardan farkı ne? diye düşünüyorsanız; içinde gizli bir topuk var ve buda bacakları güzel göstermek için gizli bir silah :)




Isabel Marant ile geçen yaz başlayan sneaker çılgınlığı Nike-Liberty işbirliğiyle devam etti. Ayrıca artık Zara , Asos, Valentino, Topshop ve Deichmann gibi birçok marka da görebilmek mümkün.

Fotoğraflar: Monstersports, Jaguda

Sevgiyle kalın..


0 yorum :

Yorum Gönder