9 Ocak 2014

Trend: Geometrik Desenli Aksesuarlar


Son bir kaç yıldır  klasik aksesuar çizgisinin dışına çıkıldı. Normalden daha uzun kolye boylarıyla başlayan değişimi, yaka kolyeler izledi ve 2013 yazında da daha büyük-renkli geometrik kolyeler yerini alarak devam etti. Şallara desenler girdi, çantalar form değiştirdi. Oxford ve clutch tarzı modellere fazlasıyla rastlar olduk. (Bu değişimin oxford çanta seven birisi olarak gayet olumlu olduğunu düşünüyorum :) )
Aslında geometrik desenlerin kombinlenmesi biraz sıkıntılıdır. Geometrik şekiller ve renklerin uyumundan oluşan bu desenleri dikkatli kullanmalıyız. Yoksa karmaşık bir görüntü içinde oluruz. Eğer elbiseniz desenliyse aksesuarlarınız abartılı olmamalı. Bu tarz elbiseler için yine geometrik bir takı kullanacaksanız tek renk bir yüzük (üçgen,daire vb.) olabilir. Sade bir elbise giydiyseniz desenli şal tercih edebilirsiniz. 



Geometrik desenli kolyeler bence feminen bir duruş için tercih edilebilir. Gömlek-pantolon kombinlerine bu parçayı eklerseniz sizi oldukça şık gösterecektir. Aynı şekilde yüzüklerde stilinizi tamamlamanız için uygun olacaktır. Fazla şıkırtıdan hoşlanmıyorsanız üçgen küpeler size uygun olacaktır. At kuyruğu topladığınız saçlarınızı küpelerinizle tamamlayabilirsiniz.

Çantaların geometrisinde ise geometrik desenli ve renkli bir çanta kullanacaksanız; yeterince iddialı olduğundan kıyafetlerinizi daha sade seçmelisiniz. 
Alternatif olarak Mis and Match trendine yani desenleri bir arada kullanma trendine uyabilirsiniz. Çizgilileri, ekoseleri ya da kendinden desenlileri aynı kombinde kullanmak gibi. Burada dikkat edilmesi gereken nokta göz yormadan uyumu yakalamak. Riske atmamak içinde yakın tonları kullanmanız uygun olacaktır.




Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder