11 Şubat 2014

Aşk Kurabiyesi


14 Şubat'a sayılı günler kala Sevgililer Günü'nde sevgilinize kendi ellerinizle Aşk Kurabiyesi hazırlayın. Kendi emeğinizle yapacağınız bir şey eminim sevgilinizin hoşuna gidecektir.
Yapımı kolay olan Aşk Kurabiyelerinin tadı ve görünümü de bir o kadar güzel! Sevgililer Günü sabahında sevgilinizin sizin hazırladığınız bu kurabiyeleri bulması kadar güzel bir şey olamaz sanırım :) 


Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gr pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

* Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. 

Sevgililer günü Aşk Kurabiyesi nasıl yapılır?

1- Yumurta, pudra şekeri ve tereyağı mikserle çırpalım. Elinizle de yoğurabilirsiniz ama ellerinizin ısısı yüksekse, sıcak ellere sahipseniz yağ gerektiğinden fazla yumuşayıp hamurunuzun daha fazla un istemesine sebep olacaktır.
2- Karışıma en son yavaş yavaş unu ekleyip elimizle yoğurmaya başlayabiliriz. Un ölçüsü yeterli geliyor ama hamurunuz yumurtanın büyüklüğüne ya da biraz önce bahsettiğim gibi elinizin sıcaklığına bağlı olarak yetmediğini düşünüyorsanız biraz daha un ekleyebiliriz.
3- Hamurun olduğunu anlamanın en güzel yolu iki parmağınızla sıktığınızda parmaklarınıza yapışmıyorsa olmuş demektir.
4- Hamuru serçe parmak kalınlığında açtıktan sonra dilediğiniz kalıpla şekiller verip önceden ısıtılmış 175 derece fırında kenarları pembeleşene kadar pişirelim. Kenarları pembeleşince çıkarırsak çok sert olmayan  yumuşaklıkta kurabiyelerimiz olur. Kıtır kıtır olsun istiyorsanız üstünün tamamen pembeleşmesi gerekir.
Şeker hamuru uygulamasında önemli olan şudur: Şeker hamurunu işleyebilmek için oda sıcaklığında olması ve elinizin ısısıyla yoğurarak yumuşatmanız gerekiyor. Şeker hamurunu değişik renklerde satın alabilirsiniz. Şeker hamuruna şekil verdikten sonra kurabiyenin üzerine fırçayla su sürdükten sonra yapışmasını sağlayabilirsiniz.
Tarif Butik Tatlardan..

Veee Sevgililer Günü Aşk Kurabiyeniz hazır. Şimdiden ellerinize sağlık :) Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder