10 Şubat 2014

Kışın Şort Nasıl Giyilir?


Uzun zamandır şortlar sadece yaz aylarında değil kış aylarında da tercih ediliyor. Şortlar da artık timeless yani zamansız olarak nitelendirilen parçalar arasında yerini aldı.
Kış için kalın formda üretilen birçok şort sayesinde soğuktan korunmak mümkün. Yine de şortların kışında giyilmesiyle birlikte bazı moda faciaları da yaşanmaya başladı! ''Kışın şort nasıl giyilir?'' sorusunu cevaplamak için öncelikle ''Kış aylarında şort giyerken kombinlerimizde hangi parçaları kullanmalıyız?'' sorusuna cevap vermek gerekir. Bunu bildiğimiz takdirde doğru kombinlerle doğru bir görünüme kavuşmuş oluruz zaten. Her ne kadar kolay gibi gözükse de şort giymek incelik ister :) Sırf giymiş olmak için giymeyin! Boyunuz, yaşınız, vücudunuzun yapısı ve stiliniz hangisine uygunsa ona göre seçimler yapmalısınız. Kışın şort giyerken sadece kısa şortları algılamak yanlıştır. Diz üstünde biten ya da ara boy gibi farklı alternatifleri de mevcut olduğundan aslında doğru bir seçim yapmak çok da zor değil bence. 
Vücudunuzu tanıyın! Kısa boyluysanız yüksek bel ve kısa şortlar tercih etmelisiniz. Diz altında biten şortlar sizi olduğunuzdan daha kısa gösterecektir. Uzun boyluysanız çok kısa şortlar seçmek ilgiyi bacaklara çevirir ki bu tercih meselesidir. Bacaklarınız kalınsa diz üstünde biten modeller size daha uygun olacaktır.



Kışın şort giyerken yapılacak ilk şey uygun bir çorapla kombinlemek. Çorap alternatiflerinin çok olması büyük kolaylık. Opak çoraplar ağırlıklı olmakla beraber farklı desenlerdeki çorapları da stilinize uyarlayarak kullanabilirsiniz. Çizgililer,desenliler.. Hatta özel bir davete uygun şort ve ten rengi çorapla bile katılmak mümkün. 



Şort giyerken size şıklık katacak bir diğer parça blazer ceket. Bence şort kombinlerine şıklık katmak için gerekli ilk parça. Ayrıca deri ceketler de bu sezon kombinlerinizde yer alabilir. Gömlek-şort ikilisi benim favorilerim arasında. Ekoselerin fazlaca olduğu bu sezon hem stil sahibi hem de şık görünmek çok kolay. Alternatif olarak kazakları da tercih edebilirsiniz. Özellikle örgü kalın kazaklar ya da sezon trendi crop toplarla uygun kombinler yapılabilir. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi vücudunuzu tanıyın! Crop top giymek istiyorsanız fakat bazı fazlalıklarınız varsa gömlek giyip üzerine croptop giyerek kombinleyebilirsiniz. 


Ayakkabı konusuna gelirsek diz üstü çizmeler, bootieler, broguelar.. hiç farketmez. Hepsi de sezon trendleri. Bu yüzden hangisiyle rahat ediyorsanız onu tercih edin. Aslına bakarsanız seçeceğiniz ayakkabı sizin stilinizi gösterecektir. 


Fotoğraflar: Southernpiphi, Carvenus, Chicisimo, Pinterest

Aslında parçalar belli. Sizin yapacağınız dikkatli bir şekilde uygun parçaları kombinlemek. Sanırım ''Kışın şort nasıl giyilir?'' sorusunun cevabını da vermiş oldum :)

Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder