28 Şubat 2014

Trend: Metalik Etki


Bir süredir öyle bir trend var ki inanılmaz bir yükselişte. Ayakkabılarda, ceketlerde, mantolarda ve çantalarda hatta aksesuarlarda metalik etkisini görmemek mümkün değil. Özellikle birbiri ardına devam eden Moda Hafta'larının sokak stillerinde metalik trendiyle sık sık karşılaştık.
Metalik trendi özellikle 2014'ün Ocak ayının ortalarında kendini hissettirse de New York Moda Haftası'nın başlamasıyla beraber hayatımıza girdi. Metalik trendi ilk başta ceketlerle ortaya çıktı. Daha sonra mantolar ve ayakkabılarda şimdi ise çantalarda görebilmek mümkün. Özellikle dore ve lame gibi metalik renkler daha fazla olsa da mor, turuncu gibi farklı renklerin de metalik etkisini görebiliyoruz. Metalik trendi geniş bir renk yelpazesiyle neredeyse her bir giyim parçasını etkisi altına almış durumda. 
Metalik trendine uyum sağlamak için giyeceğiniz her neyse ''Ben buradayım'' dediğinden bir parça cesur olmak gerekiyor! 
Ceket ve mantolarda metalik trendine baktığımızda seçenekler oldukça fazla. Birçok markanın metalik kabanlarını ve ceketlerini bulabilmek mümkün. Ben bu trendin 2014 İlkbahar-Yaz sezonun da fazlaca olacağını düşündüğümden özellikle ceketleri rahatlıkla kullanabileceğinizi düşünüyorum. Deri ceketler birkaç sezondur hayatımızda. Metalik ceketler derilere alternatif olarak düşünülebilir. Deri ceketi kendine yakıştırmayan ya da sevmeyenler vardır. Bu yüzden tercihinizi metalik ceket trendinden yana kullanabilirsiniz. Uzun metalik mantoları bence herkes taşıyamaz. Bazılarının üzerinde gayet hoş dururken bazılarında filmlerdeki uzaylı havası yaratabilir. Benim önerim ceket ya da kabanlarda hangisi sizin üzerinizde hoş durursa onu tercih etmeniz. 


Ayakkabılarda metalik trendine baktığımızda yine çok fazla çeşit olduğunu görüyoruz. Spor ayakkabılarda metalik trendini her yerde karşımıza çıkıyor. Çünkü spor ayakkabıları artık sadece günlük kıyafetlerle kombinlemiyor, defilelerde bile görebiliyoruz. Metalik efektli spor ayakkabıları siyah opak çorap ve elbiseyle kombinleyebilirsiniz. Benim metalik trendinde sevdiğim ve giyeceğim tek parça spor ayakkabılar olacaktır. 


Elbiselerde de metalik trendini görüyoruz. Özellikle Grammy Ödül töreninde Ciara metalik elbisesiyle büyülemişti. 



Çantalarda metalik trendi daha çok bu trendi bir yerinden yakalayabilirim diyenler için ideal bir parça. Kıyafetlerde kullanılan metalik efektler daha çok dikkat çektiğinden çantalarda kullanılanlar biraz daha sade bir tarzı olanlar için ideal. 





Metalik trendi aslında ışıl ışıl parlamak değil. Metalik trendinin dozunda kullanılmasından yanayım. Tarzınız buna uygunsa zaten sizi kimse tutamaz. Ancak bu tarz trendlere benim gibi daha temkinli yaklaşanlardansanız seçimlerinizi daha mat tonlardan kullanabilirsiniz. Aksesuarlarınızda metalik etkilere yer verebilirsiniz. Eğer metalik trendi hiç bir şekilde bana uygun değil diyorsanız ojelerinizde metal trendini kullanabilirsiniz. 



Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder