13 Şubat 2014

Trend: Pelerin


2014 Kış sezonuna damgasını vuran iddialı bir parça.. Süper kahramanların üzerinden çıkıp sokak modasından kırmızı halıya kadar kendini gösteren gardrobumuzun olmazsa olmazı haline gelen trend: Pelerin..
Bir süredir pek tercih edilmeyen pelerinler 2014 Ocak'ında ilk olarak Golden Globe Ödül Töreni'nde Lupita Nyong’o ile gördüğümüz ve hepimizi hayran bırakan turuncu pelerin tarzı elbisesi oldu. Pelerinin rengi ve ten rengi bu kadar uyumlu olabilirdi.. 2014 Kış sezonunda pelerinler sadece ceket olarak değil mont ve elbise olarak karşımıza çıkıyor. Pelerin trendine pançolar da eşlik ediyor. Genel anlamda pelerin ya da panço giymek sevimli bir imaj yaratsa da bu sezon öyle değil.. O kadar çok seçenek var ki; artık daha şık ve feminen bir duruş sergilemek mümkün. Artık davetlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir parça olabilir.

Son gününe gelinen New York Moda Haftası sokak stillerinde pelerin modellerini fazlasıyla gördük. Bu sezonun farklılığı pelerin modellerinde geniş bir yelpazenin bulunmasıdır. Uzun ya da kısa pelerinleri boyunuza ve tarzınıza göre en uygun şekilde kombinleyebilirsiniz. Pelerin giymenin şık olmanın yanında bir diğer avantajı da hareket kolaylığı. Pelerin giydiğinizde kollarınız açıkta kaldığı için daha rahat bir kullanımı vardır. Pelerinleri kaban olarak kullanacaksanız ve kısa pelerin tercih edecekseniz ayrıca uzun boyluysanız önerim diz üstü çizmelerle kombinlemeniz. Eğer uzun pelerin kaban giyecekseniz bilekte biten kısa çizmelerle harika duruyor. Kısa boylusanız çok uzun pelerin modellerinden uzak durmalısınız. 


Kısa pelerinlerin de ayrı bir havası var. 2013 Kış sezonundan bu yana crop topların yani kısa üstlerin trend oluşu pelerinlerin boyunu da etkiledi.
  

Pelerin elbiseler farklı bir tarz oluşturduğu için giymek biraz cesaret istiyor. Daha doğrusu pelerin giyen kadınların bir anda farklı bir havası oluyor. Bu yüzden taşıyabilecek vücutlar ve stiller giymeli bence. Bir çok ünlü pelerin elbiseleri daha çok kırmızı halı da tercih ediyor.  


Pelerin modellerinde olduğu gibi pelerin renk alternatifleri de bir hayli fazla.. Özellikle lacivert, beyaz ve gri renkte pelerinleri beğeniyorum. Pelerin trendini çok sevdim! Ya siz ?


Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder