25 Şubat 2014

Daha Uzun Görünmenin Yolları II


Geçen haftanın konu başlıklarından biri olan Daha Uzun Görünmenin Yolları I hakkında bazı bilgiler ve ipuçları vermiştim. O yazıda da belirttiğim gibi Daha Uzun Görünmenin Yolları II bugün sizlerle. Tek yazıda uzun uzun anlatmak yerine parçalara bölmek istedim.
Neredeyse her yazımda belirttiğim gibi vücudunuzu tanıyın  ve stilinizi belirleyin! Doğru giyinmenin anahtarı budur. Önce genel anlamda şunları söylemeden olmaz. Doğru ayakkabı seçimi altın kuraldır. Bol kıyafetlerden uzak durmalısınız. Kat kat giyinmeyin! Uzun blazer ceket giyin ve sakın önünüzü iliklemeyin. Desenler önümüzdeki sezon için çok önemli. Amacımız daha uzun görünmek olduğundan kesinlikle küçük desenlerden oluşan parçaları kombinlerinizde kullanmalısınız. Bu küçük ipuçlarından sonra yazımın ikinci kısmına başlayabilirim.

Topuklulardan Vazgeçmeyin
Hepimizin bildiği gibi topuklu ayakkabılar çoğu zaman kurtarıcıdır. Daha uzun görünmek adına yapılan ilk tercihler arasındadır. Dediğim gibi topuklu ayakkabılardan vazgeçmeyin ama doğru tercih yapın. Örneklemek gerekirse stilettolar kadınların vazgeçilmez ayakkabıları arasındadır. Her kadın stiletto giymeyi sever ancak sizin ayak yapınız buna uygun değilse ya da genişse daha kapalı olanlarını parmaklarınızı açıkta bırakmayanları seçin. Kısacası kendinize göre uyarlayın. Eğer buna dikkat etmezseniz hoş olmayan bir görüntü yaratmış olursunuz. Gizli topuk sneakerları giyin. Günlük kıyafetlerinizde yani sokak stilinizde oldukça iyi bir kurtarıcı olacaktır.



İspanyol Paça Pantolon 
İspanyol paça pantolonları kombinlerinizde sıklıkla kullanabilirsiniz. Ancak önce İspanyol paça pantolon nasıl giyilir? yazımı okumanızı öneririm. Çünkü boyunuz pantolon seçiminde önemli. Uzun boyluysanız diz hizasında genişleyen ya da daha yukarıda genişleyen pantolonlardan her ikisinide rahatlıkla seçerken kısa boyluysanız önerim kesinlikle diz hizasında genişleyen modelleri tercih etmelisiniz. Eğer yukarıdan başlayan modelleri seçerseniz sizi daha basık ve kısa göstereceğinden daha uzun görünmeye çalışırken bu seçimle hata yapmış olursunuz. İspanyol paça giydiğinizde uzun görünmek için bir diğer önerim üzerinize uzun birşey giymemeniz. Gömlek giyip pantolonunuzun içine sokabilirsiniz ya da crop top (kısa üst) giyerek üzerinize dizin yukarısında biten bir kaban ya da ceket tercih edebilirsiniz. 
Ayrıca bu başlık altında şunu da belirtmeden geçemeyeceğim kısa boyluysanız boyfriend jeanlerden ve kısa pantolonlardan uzak durmanızda fayda var!



Aksesuar Seçimi Önemli
Evet yanlış duymadınız aksesuar seçimi boy uzunluğunda gerçekten önemli. Kullanacağınız uzun bir kolye boyunuzun olduğundan daha uzun algılanmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde bileklik kullanırken kollarınız kısaysa çok fazla kullanmak yerine bir iki tanesini beraber kullanın. Arm party vermek hepimizin hakkı olsa da bilekliklerin sayısı arttıkça kolumuz daha kısa görünür. 



Saç Modeli
Biz kadınlar saçlarımıza bir hayli önem veririz. Bakımı, kesimi vs. derken kafamızı epey meşgul eder. Saçımızın uzunluğunu ve modelini her ne kadar yüzümüze göre ayarlamaya çalışsak da aslında boyumuza göre de düşünmeliyiz. Uzun boyluysanız ve çok uzun görünmek istemiyorsanız pixie gibi çok kısa modellerden uzak durun. Kısa boyluysanız saçlarınızı belinize kadar uzatmayın. Sizin için ara boylar idealdir. Uzun saç kısa boyluları kesinlikle çok daha kısa gösteriyor. Genel olarak uzun saç ne kadar sevilse de uzun görünmek istiyorsanız dikkat etmelisiniz. En azından saçlarınızın hepsini aynı boyda kullanmak yerine katlı kesimler tercih edin. 


Yırtmaçla Hayat Kurtarın
Belki iddialı bir madde gibi dursa da yırtmaç kullanmak sizi daha uzun gösterecektir. Aslında sezonun trendlerin çok da uzak olmayan maxi boy etekleri giyerken yırtmaçlı olanları tercih ederseniz bacak boyunuz daha uzun gözükecektir. Bu küçük hileyi mutlaka deneyin :)



Fotoğraflar: Cosmopolitan, Chicisimo, Sugarscape, Pinterest, Chicisimo

Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder