26 Şubat 2014

Kahverengi Gözler İçin Makyaj Önerileri


Bu yazımı bütün kahverengi gözlü kadınlara ithafen yazdığımı belirtmek istiyorum. Gözleri kahverengi olanlar genelde renkli gözlü olanlara özenirler. Belli bir yaşı geçtikten sonra düşünceler değişse de o renkli lensler boşa çıkmadı herhalde :) 
Dünya nüfusunun büyük bir kısmının kahverengi gözlü olduğunu biliyoruz. Bu çoğunluğun içinde yer almak bazı kadınların canını sıkabilir. Ancak makyaj konusunda renkli gözlü olanlara göre daha şanslısınız. Kahverengi gözler için makyaj söz konusu olduğunda renk yelpazesi oldukça geniş. Birçok tonu renkli gözlü kadınlardan çok daha rahat kullanabilirsiniz. Aslında göz renginizin dezavantajlı yanını avantaja çevirmek sizin elinizde. Öncelikle göz renginizin tonunu ve gözünüzün yapısını iyi bilmeli ve buna göre doğru makyaj uygulamaları yapmalısınız. Daha önce bunlara dikkat etmediyseniz bu yazımla size yardımcı olmaya çalışacağım. 



Makyaj yaparken göz ya da dudak gibi tek bir noktayı öne çıkarmak her zaman doğru olacaktır. Bazı durumlarda birden fazla nokta için aşırı uygulamalar yapılsa da benim fikrim kesinlikle odağı tek bir yerde toplamaktır. Bu bilgiler doğrultusunda kahverengi gözler için ilk makyaj önerim: amaç gözü vurgulamak olduğundan allık ve rujunuzu abartmayın. Mümkünse seçiminizi doğal tonlardan yana kullanın. Zaten 2014 İlkbahar-Yaz sezonunda makyaj trendi doğallık olacağından bu çok da zor olmayacaktır. Her ne kadar bulunacağınız ortam makyaj açısından önemli olsa da doğru tonların kullanıldığı bir göz makyajı, çok açık tonlarda bir allık ve yine teninize uygun doğal tonlarda bir ruj size her zaman taze bir görüntü sağlayacaktır. Söylediğim gibi artık doğallık ve taze bir görünüm trend. Kahverengi gözlere yakışan renklerden biriside mordur. Mor rimel ya da göz kalemiyle iddialı bir hava yakalayabilirsiniz. Ancak mor ve tonlarıyla bir far uygulaması yaparsanız rimel ve göz kaleminizi kesinlikle siyah renk seçin. Yeşil, gold, bakır  ve metalik efektler kahverengi gözlerin makyajı için yaratılmıştır adeta! Size kalan göz renginizin tonuna ve ten renginize en uygun tonları seçmek. 


Yukarıda belirttiğim gibi kahverengi gözler için makyaj önerilerinin başında göz renginizin tonunu da bilmeniz gerekiyor.
Gözleriniz koyu kahverengiyse makyajınızı yaparken far seçiminiz koyu ve orta koyuluktaki renklerden olmalı. Özellikle önerilen renk kobalt mavidir ve bende çok yakıştırırım. Kobalt mavisiyle makyaj yaparken uygulayacağınız renk geçişleri ve gölgeler sayesinde gözleriniz hem olduğundan daha büyük gözükecek hem de hafif dumanlı bir makyaj yapmış olacaksınız. Ayrıca mürdüm tonları ve griler de size çok yakışacaktır. Bir diğer önemli nokta kesinlikle rimel, göz kalemi ve eyeliner kullanımı. Rimeliniz kesinlikle koyu renk olmalı. Ancak eyeliner kullanımı sizin zevkinize ve göz şeklinize bağlı. Günlük kullanımda göz kalemi yeterli gelirken özel gecelerde kesinlikle eyeliner kullanarak koyu kahve gözlerinizi belirginleştirmek için gerekecektir. 





Orta koyulukta kahverengi gözleriniz için yeşil, menekşe ve bronz tonlarındaki farlar sizin için idealdir. Bronz makyaja açık kırmızı bir ruju rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ya da koyu yeşil far uygulamasından sonra doğal tonlarda bir ruj uygun olacaktır. Makyaj bir bütündür ve renklerin uyum içerisinde olması gerekir. 





Açık Kahverengi Gözleriniz varsa; ilk önerim siyah eyelinerdan uzak durun. Kahverengi ya da lacivert gibi siyaha yakın ama bir o kadar koyu olmayanları tercih edin. Metalik vurgular ve gold efektler açık kahverengi gözler için makyaj önerilerinin başında geliyor. Ayrıca yeşil ve tonları da oldukça güzel olacaktır. Göz kaleminizde kesinlikle siyaha yakın bir lacivert olmalıdır. İnanın bir kere deneyin çok daha güzel olduğunu göreceksiniz. 


Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder