17 Şubat 2014

BAFTA Ödül Töreni: Kırmızı Halı


Herkese İyi Pazartesiler.. Bu hafta günümüze bir kırmızı halı yorumlamasıyla başlayalım dedim. 
Uzun süredir heyecanla beklenen İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (The British Academy of Film and Television Arts kısa adıyla EE BAFTA) Ödülleri dün gece sahiplerini buldu. Tören Londra'da tarihi kraliyet opera binasında The Royal Opera House'da yapıldı. BAFTA ödülü olan  Tiyatro Maskesi'ne bayılıyorum. Bu maske  Amerikalı heykeltraş Mitzi Cunliffe tarafından tasarlanmıştır.
Ve o kırmızı halıda neler neler oldu bir bilseniz! Dün akşam bütün kırmızı halıyı takip ettim. İnanılmaz heyecanlandığım dakikalar oldu. BAFTA Ödül Törenine tahtın ikinci varisi Prens William, Kate Middleton olmadan katıldı. 
Enn ennn beğendiklerimden başlayacak olursam Angelina Jolie ve Brad Pitt.. Olağanüstü Brangelina! Ben bu çifte tek kelimeyle ba-yı-lı-yo-rum. Resmen insanları kendilerine hayran bırakmak için yaratılmış bir çift. Brad Pitt Valentino takımıyla BAFTAdan geçerken Angelina Jolie'nin takımı Saint Laurent imzalı. 


Yaşlandıkça karizmasından ödün vermeyen adam Brad Pitt ve gülüşüyle hayran bırakan kadın Angelina Jolie.. Şu tatlılıklarına bakar mısınız?! :) Düşman çatlatacak cinsten bir uyum. Angelina Jolie'nin doğal görünümlü saçları ve oldukça hafif makyajıyla bu takımı nasıl taşıdığına şaşırmamak mümkün değil. Benim için BAFTA gecesinin yıldızları oldular. 


Dün gece BAFTA kelimesini Lupita Nyong'o ile özdeşleştirdim. 2014 yılının başından bu yana katıldığı her ödül töreninde tek bir fire vermeksizin güzel olan oyuncu. Ten rengi ve seçtiği kıyafetlerin renginin uyumu bir harika! Vücuduna yakışan seçimler yapıyor. Bir o kadar da içten gülüyor. BAFTA gecesinin süper kadını ise muhteşem Lupita! Christian Dior Couture yeşil elbisesi ve aksesuarlarıyla tamamen bir uyum içinde. 


Yıllardır gülüşüyle içimizi ısıtan ''Titanic'' ile gönlümüzü fetheden yakışıklı Leonardo DiCaprio.. Ondan bahsetmeden geçemezdim. BAFTAnın yalnız prensi! Hala bebek yüzüyle bir o kadar cana yakın tavırlarıyla Leonardo'yu sevmemek mümkün mü?!


Uma Thurman (solda) ve Amy Adams (sağda) BAFTA'nın asil kadınları! Amy Adams'ın şıklığının imzası taa uzaklardan belli oluyor: Victoria Beckham tasarımı. Uma Thurman ise Versace elbisesiyle büyülüyor. İkisininde fizikleri ve duruşları etkileyici. 


Game of Thrones tutkunu birisi olarak BAFTA'da kırmızı halıda görmek beni heyecanlandırdı: Gwendoline Christie. 1.90cm boyuyla dönüp dönüp baktıran bu kadın harika gözüküyor. Bu sezonun trendi olan ve daha önce de bahsettiğim pelerin elbiseyi oldukça güzel taşıyor. 


Sırada bir basamak aşağıdakiler var. Aslına bakarsanız Ruth Filson, BAFTA'nın en stil sahibi kadını olabilirdi fakat bu kadar parlamasaydı. Güzel ama Antonio Berardi takımının içinde fazla ışıltılı sanki. Saçları, makyajı ve kırmızı-gri renk uyumu oldukça güzel. 


İşte gecenin güzel melezleri! Naomie Harris (solda) ve Oprah Winfery (sağda). İkiside fiziklerine ve ten renklerine en uygun parçaları seçip giymişler. Kocaman bir alkış. Kendini bilerek doğru tercih yapan kadınları takdir etmemek elde değil. 



Lily Allen. Vivienne Westwood elbisesiyle kırmızı ve pembe içinde uyumsuzluğun uyumunu yaşıyor. Olmuş desem bana olmamış desem ona yazık türden :) Başkası giyse yakışmaz ama ona olmuş. BAFTA'da kelimeleri kifayetsiz bırakan kadın!


Eh işte idare edenlerle sizleri baş başa bırakıyorum.. Cate Blanchet'ı sevemedim maalesef.


Bunlarda ne de güzel olmuşsunuz beyazlar içinde siz grubu :)



Bir ödül törenini daha tamamlamış bulunuyoruz. BAFTA gecesi genel anlamda şıklıkların yarıştığı bir gece oldu. Önceki ödül törenleriyle kıyaslanamaz hem de! Kalite kokan nice BAFTAlarda görüşmek üzere :)

Sevgiyle kalın..

Fotoğraflar: HollywoodLife



0 yorum :

Yorum Gönder