18 Şubat 2014

Daha Uzun Görünmenin Yolları I


İdeal vücut algısı genellikle uzun boy, fit ve ince bir vücuttur. Peki doğru mu? Evet :) Kim istemez ki sokaklarda Victoria's Secret melekleri gibi salınmayı?!
Hem boy hem de vücut ölçüleri olarak belirli standartların altında kalan kadınlar genelde sıkıntı çekerler. Halbuki doğru parçalar kullanıldığında ideal görüntüye kavuşmak hiç de zor olmayacaktır. Daha uzun görünmenin yolu öncelikle kendi vücudunuzu tanımanızdan geçer. Bunun yanı sıra stilinizi iyi bilmelisiniz. Moda olan bir şeyi sırf giymiş olmak için giymeyin! O parçayı kendinize göre uyarlayın. Başlığı Daha Uzun Görünmenin Yolları I vermemin sebebi ikincisinin gelecek olmasındandır. Aslında kısa boylu olmak bir problem değil sadece nasıl bazı makyaj hileleriyle yüzümüze istediğimiz şekli verebiliyorsak, giyinirken ve kıyafet seçimlerimize dikkat edersek olduğumuzdan daha uzun gözükmek mümkün olacak. Kısa boylu olmayı problem haline getiren şey bölgesel fazlalıklar yani kilo problemi. Kesinlikle spor yapmalısınız ve dengeli beslenmelisiniz; vaktiniz yoksa hafta da bir kez bile yapacağınız yürüyüş size biraz da olsa yardımcı olacaktır. 
Uzun ya da kısa olun fark etmez öncelikle duruşunuzu düzeltin. Özellikle boyunuz kısaysa kambur durma gibi bir şansınız yok. Gerçi uzun boylarda da kötü bir görünüme neden oluyor. Duruşunuzun düzelmesini istiyorsanız yapacağınız yürüyüşler bu konuda destek olacaktır.

Hadi gelin daha uzun görünmenin yollarını inceleyelim:

Boyuna Çizgiler
Bu çok duyduğumuz öneri kesinlikle doğru. Belki hatırlarsınız böyle bir reklam bile vardı. Kısa boyluysanız ayrıca fazlalıklarınız varsa enine çizgilerden kesinlikle kaçınmalısınız. Şöyle hayal edelim: Boyunuz kısa ve basenlisiniz. Enine çizgili mini bir eteği üzerinizde düşünün.  Ya da vazgeçtim düşünmeyin! Bunu giyebilmek için kesinlikle fazlalıklarınızdan kurtulmalısınız. Aynı şekilde giyeceğiniz üstlerde de boyuna çizgiler tercih etmelisiniz. Bu sizin gövdenizin de uzun gözükmesini sağlayacaktır. Boyuna çizgili uzun ya da diz üstünde biten bir elbise uzun gözükmeniz için ideal bir parçadır. 



Yüksek Bel Parçalar
Pantolon, şort  ya da etek hiç fark etmez her zaman yüksek bel parçalar edinin. Gardrobunuzda mutlaka bulunmalı. Yüksek bel pantolonlar basen kısmını da toparlayıp bakışları yukarı çektiğinden boyunuzun daha uzun gözükmesine neden olan bir algı oluşturacaktır. Düşük bel pantolon giydiğiniz takdirde kalçanız olduğundan daha sarkık duracak hem kötü bir görüntü yaratacak hem de bacak boyunuzu kısa gösterecektir. Kalem etek kadınların vazgeçilmez parçaları arasındandır. Vücudu sarması dolayısıyla dikkatli seçmek gerekir. Uzun gözükmek için yapacağınız şey yine yüksek bel olması ve diz üstünde biten bir modeli tercih etmelisiniz. 



Tek Renk Giyinin
Uzun görünmenin yollarından birisi de tek renk giyinmek. Sizi olduğunuzdan uzun göstereceği gibi zayıf bir görünüm yaratmanızı sağlayacaktır. Tek renk giyinmek dikkati vücudun bütününe odakladığından daha uzun görüneceksiniz. Ayakkabınızı da aynı renk seçmeniz de hiç bir sakınca yoktur. Kemer gibi aksesuar kullanacaksanız zıt tonlardan uzak durun. Mümkünse vücudunuzu bölmemek adına kemer takmayın. Renk seçiminde de koyu renklere yönelmeniz yararınıza olacaktır. Tabi ki karalar bağlamayın ama çok ışıl ışılda olmayın. 


Zıtlık Uzatır
Bu zıtlık bir önceki konumuzdaki renk zıtlığı değil. Bu üzerinize uzun giyiyorsanız altınıza kısa ya da tam tersi olan zıtlık. Üzerinizde sezonun trendi crop toplar varsa altınıza uzun etek ya da pantolon giyin demek. Üzerinize uzun bluzlar giyiyorsanız altınıza şort ya da etek giyin demek. Bu küçük hileler sizi daha uzun gösterecektir.  



Ayakkabı Seçimi
Uzun gözükmek için yapılması gerekenlerin başında ayakkabılar geliyor. Genel algı topuklu ayakkabıların uzun göstermesi yolunda. Ancak topuklu ayakkabı seçerken bilekten bağlı modellerden kesinlikle kaçınmanız. Bacak boyunuzu kısaltacağından daha da kısa gözükmenize neden olur. Stilettolar ve ayağı açıkta bırakan modeller ideal. Özellikle ten renginize yakın ayakkabılar gardrobunuzda mutlaka bulunmalı. Oxford tipi ayağı saran ayakkabılardan biraz uzak durmakta fayda var.  Ayrıca ayakkabınızı gizlemeniz yine uzun gözükmenizi sağlayacaktır. İspanyol paça pantolon giyip ayakkabınızı kapatmanız bütünlük yaratarak daha uzun görünmeniz için güzel bir hiledir. 




Büyük Çantalardan Uzak Durun
Büyük kol çantaları yerine portföy-clutch tarzı çantalar seçin. Büyük çantalar vücudunuzun bir kısmını kapatacağından görünümünüzü etkiler. 




Daha Uzun Görünmenin Yolları II yazımı çok yakında sizlerle paylaşacağım. Sevgiyle kalın..


0 yorum :

Yorum Gönder