3 Şubat 2014

Trend: Ombre Saç


Ombré saç bir süredir trend.. Ve hayatımıza giren yeni bir kelime  daha.. Bir çok yerde fazlasıyla örneklerini görmeye başlayınca bu konuyu masaya yatırmalıyım dedim :) 
Öncelikle Ombre saç nedir? sorusunun cevabını vermem gerekirse bir kesim şekli ya da modeli değildir. Ombre saç bir boyama tekniğidir, tarzıdır diyebilir. Kaliforniya balyajı olarak da bilinen bu yöntemle sadece saç uçlarına uygulama yapılarak; saçın üst kısmıyla alt kısmını renk kontrastı yaratarak birbirinden ayırmayı sağlar. Bu kontrast belirgin olduğu gibi hafif bir ton geçişiyle de olabilir. Önerim bu uygulamayı saç diplerine yaptırmamanız çünkü ombreden ziyade dip boyanız gelmiş izlenimi yaratabilir. Saçın uçlarına yapacağınız hafif ışıltılar ve kontrast renkler size elegan bir hava katacaktır. Her ne kadar uzun saçlara uygulanan örnekleri fazla olsa da aslında ombre kısa saçlara da rahatlıkla uygulanabilir ve hiç de fena sayılmaz!



Genelde kahverengi saçlı kadınların bu uygulamayı tercih ettiğini gördüm. Sonuçta uçlara bal köpüğü tarzında ışıltı katmak veya tamamen zıt renk uygulamaları yapmak daha kolay ve şık. Koyu renk ya da siyah saça sahip kadınlara önerim hafif ton geçişleri tercih etmeleri olacaktır. Eğer farklı renkleri denemek istiyorsanız mavi ya da pembe uygulamalarını deneyebilirsiniz.




Kuaföre gitmek istemeyenler evde de rahatlıkla yapabilir. Bunun için birçok markanın ombre uygulamalarını evde kullanabilirsiniz. 



Sizde benim gibi aniden renk değişiminden korkuyorsanız harika bir alternatif. Ayrıca her saç işleminde olduğu gibi doğru yerde doğru uygulama yaptırmak gerek. Sonuçta saçlarımız en kıymetli varlıklarımız.  

Sevgiyle kalın..

0 yorum :

Yorum Gönder